Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Antic Fest (Ionela Cuciureanu)

latina costumeNăscută din dorinţa de a evada prin teatru dintr-o lume înmărmurită de sentimente fataliste sau obsesive, din dorinţa de purificare şi atingere a absolutului prin interpretare, prin artă dramatică, trupa de teatru antic „Katharsis”, din Botoşani, sub bagheta regizorală a doamnei profesoare Coca Dorica, prezintă cu fiecare piesă interpretată profunzimea Antichităţii şi valorile acesteia. După ce în 2006 a obţinut premii la festivaluri de teatru pentru liceeni cu piesa „Antigona”, iar în 2007 a repetat performanţa cu piesa „Quo vadis?”si „Cleopatra,regina Egiptului”, trupa „Katharsis” ne propune acum o tulburătoare incursiune în lumea tragediei greceşti, prin piesa „Ifigenia la Aulis”.

Cu această piesă au participat sâmbătă , 9 mai,2009 la festivalul naţional de teatru  „ANTIC FEST”, care a avut loc la Bucureşti, piesă adaptată, regizată şi pusă în scenă de profesor Coca Dorica de la C.N. „A.T.Laurian”.

trofeu antic fest

Juriul, format din Mariana Băluţă-Skultety ,prof.dr. Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Secţia Limbi Clasice,presedinte de onoare, George Ivaşcu ,actor, conf.univ.dr. Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, directorul teatrului „Metropolis” din Bucureşti,presedinte executiv, Liviu Lucaci ,actor „Teatrul Naţional” Bucureşti, scriitor, Alexandra Murăruş ,actriţă, colaborator Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, Bucureşti, Luminiţa Gheorghiu , profesor, C. N. „Gheorghe Şincai”, director de proiect, le-a acordat premiul pentru cele mai bune costume, cea mai bună mişcare scenică,  cea mai bună muzică ,cel mai bun rol feminin principal şi premiul de debut obtinut de elevul Iustin Coca.

In roluri importante,din scoala noastra, au jucat: Ovidiu Cioaba-Agamemnon,clasa a XII –a I,Madalina Nazare-Clitemnestra,clasa a X a G,Claudiu Codrescu-corifeul,clasa a XI –a G .Miscarea scenica a fost asigurata de gratioasele Dana   Negru din clasa a X a H si Sandrina Todosi din clasa a X a G.De sunet şi de lumini s-a ocupat elevul Spodheim Alexandru  din clasa a XII a I.

Le urăm mult succes in continuare.

Articol de Ionela Cuciureanu

2 responses

  1. Pingback: Mai citiţi şi cele bloguri! « Elenaagachi’s Weblog

  2. alina

    „La multi ani!” lui Jean-Michel

    mai 29, 2009 la 08:06

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.