Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Reuniunea proiectului multilateral Comenius „Play our anthems share our traditions” la școala din Thermo în Grecia

Colegiul Național „A. T. Laurian” prezent la reuniunea proiectului multilateral Comenius  „Play our anthems share our traditions”  la școala din Thermo în Grecia

1907596_1466372906927290_1184886405_n

În perioada 24–28 martie 2014 a avut loc a doua reuniune de proiect Comenius dintr-o serie de șapte, din cadrul parteneriatului școlar – proiect multilateral Comenius „Play our anthems share our traditions”, la care au participat profesori și elevi de la Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani. Reuniunea a avut loc la Geniko Lyceio Thermoy din orășelul Thermo, în Grecia.

10152421_828308337183890_1138441265_n

La această reuniune au luat parte elevi și profesori din țările partenere în proiect: Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia și Polonia. Tematica reuniunii a fost legată în principal de evenimentele dedicate Zilei Naționale a Greciei – 25 martie. Imnul național al grecilor a fost interpretat de toți elevii participanți cu ajutorul instrumentelor muzicale tradiționale, specifice fiecărei țări.

DSCF1179

De asemenea, pe agenda reuniunii s-au regăsit numeroase activități legate de tradițiile și obiceiurile specifice  Greciei: modul de viață, mentalitățile, cutumele, religia, gastronomia etc. Mai mult, datorită plasării reuniunii de proiect în perioada sărbătoririi Zilei Naționale a Greciei, din programul reuniunii nu au lipsit: ceremoniile care amintesc de lupta pentru independență și libertate a grecilor și parade ale elevilor liceului și gimnaziului din Thermo.

DSCF1181

Elevii și profesorii au luat parte cu interes la toate activitățile reuniunii: vizitarea școlii din Thermo, vizionarea dansurilor tradiționale ale elevilor din țara gazdă, audiția cântecelor tradiționale grecești interpretate de copiii greci, interpretarea imnului Greciei de către elevii străini, vizite de studiu la muzee de istorie din Thermo, vizite de documentare și discuții cu meșterii și artiștii locali, degustare de produse din bucătăria tradițională grecească, vizitarea orașelor antice Messologi și Nafpaktos (Naupactos) și a siturilor arheologice ale acestora, cunoașterea istoriei locurilor prin discuții cu membri ai comunității locale, vizitarea Grădinii Eroilor, întîlnirile cu autoritățile din Thermo, vizitarea unui teatru antic în Makinia, dar și a unui ansamblu de mănăstiri de la Myrtia.

DSCF1225

Activitățile s-au încheiat cu o seară grecească, participanții venind în contact cu dansurile și cântecele tradiționale grecești, dar și cu obiceiurile grecești din viața de zi cu zi.

DSCF1224

La finalul reuniunii a avut loc o sesiune de evaluare a activităților derulate până în prezent și discuțiile pregătitoare în vederea derulării întâlnirii de proiect din România din luna mai a acestui an. Elevii noștri au fost plăcut impresionați de ospitalitatea elevilor greci și încântați de prieteniile pe care le-au legat într-un timp relativ scurt cu toți elevii sosiți la această reuniune și implicați în activitățile proiectului

DSCF1239

Materiale de prof. Carmen Dulgheriu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s