Laurianul nu e un liceu, e o familie!

10 decembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Omului, în Laurian.

Echipa Proiectului Bilateral Comenius, „Implementarea activismului european prin cariera si multilingvism” a marcat in Laurian – 10 decembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Omului.
???????????????????????????????
Elevii claselor a X-a, XI-a si a XII-a, in cadrul orelor de educatie antreprenoriala, economie si informatica au studiat despre dreptul la munca, educatie si mobilitate pe piata muncii, realizand pliante cu cele mai interesante informatii.
In Sala de Marmura s-a realizat expozitia cu produsele finale elaborate de elevi in colaborare cu profesorii responsabili de aceasta activitate: Tunea Mihaiela, Giocas  Carmen Afrodita , Tanasa Ana Gabriela.
Au participat peste 200 de elevi si s-au realizat peste 70 de pliante.
???????????????????????????????
Elevii:
-au prezentat pe echipe informatiile ce se regasesc in pliante,
-si-au insusit concepte noi,
-au inteles functiile mobilitatii pe piata muncii
-au realizat corelatii intre informatiile stiintifice privind factorul de productie”munca” si etapele formarea, conversia si mobilitatea persoanelor apte de munca.
-au recitit articole din Declaratia Universala a Drepturilor Omului
  La finalul activitatii, doamna director Prajinariu Liliana Mihaela, precum si doamnele profesoare: Acsinte Marinela, Dolniceanu Maria, Ghinet Lavinia, Podariu Florica, membre in proiect au felicitat elevii pentru studiul dirijat si cel individual, cat si pentru produsele finale realizate.
 ???????????????????????????????
???????????????????????????????
Articolul 1
Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in drepturi. Ele inzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa se comporte unii fata de altele in spiritul fraternitatii.
 ???????????????????????????????
Articolul 23
Orice persoana are dreptul la munca, la libera alegere a muncii sale, la conditii echitabile si satisfacatoare de munca, precum si la ocrotirea impotriva somajului.
Toti oamenii, fara nici o discriminare, au dreptul la salariu egal pentru munca egala.
Orice om care munceste are dreptul la o retribuire echitabila si satisfacatoare care sa-i asigure atit lui, cit si familiei sale, o existenta conforma cu demnitatea umana si completata, la nevoie, prin alte mijloace de protectie sociala.
Orice persoana are dreptul de a intemeia sindicate si de a se afilia la sindicate pentru apararea intereselelor sale .
???????????????????????????????

Articolul 24
Orice persoana are dreptul la odihna si recreatie, inclusiv la o limitare rezonabila a zilei de munca si la concedii periodice platite.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Articolul 26
Orice persoana are dreptul la invatatura. Invatamintul trebuie sa fie gratuit, cel putin in ceea ce priveste invatamintul elementar si general. Invatamintul elementar trebuie sa fie obligatoriu. Invatamintul tehnic si profesional trebuie sa fie la indemina tuturor, iar invatamintul superior trebuie sa fie de asemenea egal, accesibil tuturora, pe baza de merit.
Invatamintul trebuie sa urmareasca dezvoltarea deplina a personalitatii umane si intarirea respectului fata de drepturile omului si libertatile fundamentale. El trebuie sa promoveze intelegerea, toleranta, prietenia intre toate popoarele si toate grupurile rasiale sau religioase, precum si dezvoltarea activitatii Organizatiei Natiunilor Unite pentru mentirenea pacii.
Parintii au dreptul de prioritate in alegerea felului de invatamint pentru copiii lor minori.

???????????????????????????????

Materiale transmise de prof. coordonator Ana – Gabriela Tanasă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s