Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Zilele liceului 2013: „Limbajul corpului – o cale către cunoașterea celorlalți”

„Limbajul corpului- o cale către cunoașterea celorlalți” este denumirea activității desfășurată de clasele a X-a G și a IX-a A în cadrul manifestărilor Zilelor Colegiului Național „A.T.Laurian”. Coordonată de profesorii Vasiliu Georgeta și Ciobanu Radu, membri ai catedrei de științe socio-umane, activitatea s-a vrut o invitație la cunoașterea psihologică a celor lângă care trăim.

??????????

Elevii au aflat că mimica, gesturile, postura corporală reprezintă o modalitate indirectă, inductivă prin care care putem sesiza atitudinile, starea de spirit de moment a celor cu care interacționăm. Dacă aceste lucruri, dincolo de misterul profund al corpului omenesc, au importanță sensul lor trebuie să fie dat de ameliorarea relațiilor cu ceilalți. În plus, cunoașterea limbajului trupului este o ocazie pentru cunoașterea de sine.

??????????

Remarcăm contribuția impresionantă a elevilor clasei a X-a G, care asemenea unor oameni de știință au dovedit prin exemplificări numeroase importanța domeniului gestual.

??????????

??????????

??????????

Elevii din clasa a IX-a A au completat în mod minunat activitatea prin punerea la dispoziție a conferinței   „Limbajul trupului determină cine ești!”, susținută de Amy Cuddy, profesor asociat la Harvard Business Schoool.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s