Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Lansare de carte: prof. Delia – Raissa Forțu, ”Caleidoscop de optică”

carte
Lansarea  cărţii CALEIDOSCOP DE OPTICĂ a avut loc la CCD Botoşani în cadrul “Festivalului şanselor tale”, 22noiembrie 2012,  de către prof. Dellia- Raissa Forţu.
Caleidoscop de optică prezintă cele mai variate aspecte, teme şi subiecte despre fenomenele optice studiate în învăţământul preuniversitar şi poate fi folosit ca o completare la  conţinuturile programei şcolare. Cartea este o încercare de a explica fenomene optice într-o manieră simplă, deschisă, didactică.
Capitolul I prezintă un set de experimente de optică care pot fi realizate atât la nivel începător, dar şi la nivel avansat al elevilor de gimnaziu şi liceu. Experimentele prezentate caută să reliefeze fenomene optice studiate în învăţământul preuniversitar: reflexia, refracţia, reflexia totală, interferenţa, difracţia şi polarizarea luminii.
Capitolul II, pentru evaluarea cunoştinţelor, conţine un set de teste de evaluare sumativă care sunt utile elevilor de liceu care se pregătesc pentru bacalaureat, dar şi celor care participă la concursuri şcolare.
Capitolul III conţine documentare care au scopul de a crea  o imagine holistică asupra fenomenelor optice şi aplicaţiilor acestora de mare actualitate. Documentarele prezentate  sunt utile şi pentru cultura generală a oricărui individ într-o societate modernă tehnologic, care doreşte să cunoască permanent pentru a se realiza şi a înţelege fenomenele naturii şi aplicaţiile acestora necesare omului în viaţa sa practică.
prof. Dellia – Raissa Forțu
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s