Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Absolvenții Laurianului: interviu cu ANDREI IRIMIA

andrei

…dincolo de granițe

„Nu vreau sa fiu comun.Aceasta este spaima sufletului si a trupului     meu!”(M.Eliade)

       1.Am primit cu  mare plăcere  vestea că un fost elev al Laurianului vine ,,acasă”!Și totuși , cine este Andrei Irimia?

Am fost elev al Laurianului în clasele  a IX-a și a X-a .Limbile străine au fost o pasiune de a mea  și de aceea am participat la olimpiada de engleză , faza pe țară de două ori.Am depus un dosar pentru  Statele Unite ale Americii cand eram în clasa a X-a și mi s-a oferit o bursă  pentru un an de studii în strainătate , la liceu.Am  putut alege între  S.U.A și Anglia, iar la momentul respectiv eu am ales S.U.A.

Am plecat în Statul Tennessee la sfârșitul clasei a X-a.Am stat în Nashville(Tennessee) timp de un an de zile și am terminat acolo liceul . Spre surprinderea mea cand s-a făcut transferul numarului de ore, de cursuri s-a constatat că am făcut mult mai multă materie în Romănia  așa că am putea zice  că am sărit peste un an și prin urmare am terminat liceul în trei ani .  Universitatea  am făcut-o tot acolo și m-am specializat în informatică , matematică și limba franceză.Dupa terminarea facultății   mi-am dat doctoratul în fizică și  am studiat electrofiziologia  sistemului nervos periferic .Am terminat doctoratul în 2007 și m-am mutat în California , San Diego unde am avut oportunitatea să studiez electrofiziologia creierului timp de trei ani,  într-un laborator de electrofizilogie și neuroimagistică.Dupa acei trei ani m-am mutat în Los Angeles, unde sunt și acum. Sunt la UCLA School of Medicine și studiez conexiunile creierului cu aplicare la traumatismul cranio-cerebral.

 

2.Avand în vedere că ați facut liceul în două școli diferite(școala romănească și cea americană) , va rog să faceți o mică paralelă!

Școala la care am fost eu în State a fost o școală particulară , de la care am primit o bursă, deci nu a trebuit să plătesc toate taxele.Era o școală destul de mică , nu erau atât de multe clase…erau mai mulți elevi.Din punct de vedere educațional , nu era atât de competitiva, nici pe departe!Mi-am făcut prieteni foarte buni a și lucrul care m-a ajutat este că  acolo toată lumea a fost interesată de soarta mea și de ce se va întâmpla cu mine , chiar dacă la momentul respectiv nu mă cunoșteau foarte bine.A fost o experiență plăcută .Știu că sunt unele programe de mers în afară,  și în timpul liceului și al facultății. Este o experiență ce merită încercată, chiar  și numai pentru câteva săptămâni sau  un semestru!

 

3.Ce amintiri plăcute sau neplăcute aveți?Bineînțeles legate de Laurian.Colegi,un profesor care vă simpatiza sau vă tachina…

Am foarte multe amintiri plăcute legate de Laurian.M-am gândit deseori la colegi, la experiențe…Profesorii mei ,pot spune că au fost foarte buni!Am avut-o pe doamna Agachi la română, pe doamna Ionela Iacob la engleză iar la franceză pe doamna Bantuș.Am învățat foarte mult, am avut o educație foarte bună și m-am pregătit intens și pentru universitate  cât și pentru domeniul academic în care lucrez.A fost o experiență benefică. Colegii mei au fost  foarte buni,m-am împăcat  bine cu ei,  și am fost în numeroase excursii …Cu unii am ținut legătura pe facebook!Sper că acum , după ce am obținut rezidența permanentă să vin mai des și să-i revăd.

4.Vă rog, împărtășiți-ne câteva  din calitățile care v-au ajutat să vă realizați!

În primul rând,nu am vrut să mă rezum la o carieră obișnuită.Totdeauna la școală am fost un spirit competitiv , m-am axat pe învățătură și am studiat la toate obiectele.A fost un vis mai vechi de-al meu să studiez în străinătate …Profesorii mei au fost extraordinari și poate am avut și circumstanțe de bun augur ,pentru că am obținut și niște premii la olimpiade și burse care au depins de cunoștințele mele de limbi străine , pe care le-am acumulat și aici la Laurian  și în afară .Niciodată nu am vrut să mă limitez!Am avut ambiția să îmi iau și doctoratul , să devin profesor ș.a.m.d

5.Nu în ultimul rând , va rog să oferiți câteva ganduri laurienilor, persoane  cu inima  și mintea deschise!

Având în vedere că România este în U.E , eu cred că posibilitățile de realizare sunt mult mai mari.Există posibiltatea de circulație , care pe atunci când am plecat eu nu exista încă.

Sfatul meu , pentru cititori, ar fi  să trateze școala foarte serios , deși în momentul de față nu pare ceva atât de important.Din punct de vedere educațional, ceea ce faci acum, in etapa aceasta este foarte important.Școala și educația pe care o primești îți determină tot restul vieții , din foarte multe puncte de vedere, inclusiv financiar.În același timp ar trebui să existe un echilibru între ceea ce  este frumos în liceu, din punct de vedere al distracțiior și al prieteniilor și timpul dedicat studiului.Succes!

Interviu de  Amalia Siminiceanu, 11G

Reclame

One response

  1. Pingback: Înapoi, în trecut (14) « Atlaurian's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s