Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Conferinţa Naţională „Mentorship şi continuitate în Consiliul Național al Elevilor”

GAVRIL FLORIN

In perioada , 18  – 20 mai 2012, la Botoşani, a avut loc întâlnirea Consiliului Național al Elevilor cu tema „Mentorship și continuitate în CNE”.

La acest eveniment au participat din fiecare județ reprezentanți ale Consiliilor Județene ale Elevilor, seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor şi peste 15 formatori și coordonatori CNE.

Vineri, la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani, a avut loc deschiderea oficială a Conferinţei “Mentorship şi continuitate în CNE” în care au luat cuvântul reprezentanţi ai autorităţilor locale botoşănene.

Deschiderea a fost precedată de o vizită la casa memorială “Mihai Eminescu” din Ipoteşti, iar seara a fost încheiată de Gala de mentorat “Perspective CNE – continuitate şi evoluţie”.

Programul din zilele următoare a vizat în special ateliere de lucru tematice legate de managementul voluntarilor , mentorat în Consiliul Naţional al Elevilor şi relaţiile de colaborare dintre Seniorii CNE şi actualii membrii ai structurii.

Scopul Conferinței a fost cresterea gradului de implicare a elevilor din Consiliile Județene/ Scolare prin realizarea diferitelor acțiuni/activitați/intalniri la nivel local, județean si național, precum si prin elaborarea unor strategii si planuri de acțiune, la nivel de județ, care sa asigure stabilitate si suport pentru urmatoarea generație CSE/ CJE/ CNE; formarea si dezvoltarea abilitaților de mentor/îndrumator, identificarea rolurilor, atribuțiilor si metodelor specifice acestuia.

Această conferinţă vine în contextul dezvoltării organizaţionale a Consiliului Naţional al Elevilor prin creşterea rolului foştilor membrii ai Consiliului Elevilor, implicați în  organizaţii studenţeşti sau în alte organizaţii de tineret, în sprijinirea actualei generaţii şi a dezvoltării conceptului de “mentorship”.

Despre Consiliul Naţional al Elevilor

Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Florin Gavril,

Vicepresedinte CNE
Presedinte CRE N-E
Presedinte CJE Botosani
Presedinte CSE Colegiul National ,, A.T.Laurian”

One response

  1. andraagachi

    Oare Florin tine mereu minte toate functiile pe care le detine?:)) Felicitari !:)

    Mai 23, 2012 la 17:25

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s