Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Școala altfel, 2012, Laurian: „Job Shadow Day”

Peste 40 de elevi, clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”  au participat în săptămâna « Şcoala altfel » la programul internaţional de orientare profesională Job Shadow 2012, program derulat de organizaţia Junior Achievement România de zece ani.

Programul Job Shadow, implementat pentru prima dată în Botoşani, facilitează accesul elevilor la lumea reală a locurilor de muncă într-o economie de piaţă şi susţine implicarea companiilor şi a instituţiilor publice, de la manageri la profesioniştii din departamente, în educaţia pentru orientare profesională a tinerilor. Programul încearcă să ofere tinerilor răspunsuri la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”,  iar companiilor la întrebările: „Cum vor fi viitorii angajaţi?”, „Cu ce cunoştinţe pleacă din şcoală?”, „Ce aşteptări au tinerii de la viitoarea lor carieră?”

Elevii petrec o zi într-o companie/instituţie locală pentru a înţelege responsabilităţile de la locul de muncă, abilităţile şi competenţele necesare pentru meseria respectivă şi pentru a asista angajatul la îndeplinirea activităţilor specifice postului pe care îl ocupă.

Elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au stat pentru o zi „în umbra” unui profesionist dintr-un domeniu în care elevii şi-ar dori să lucreze. Cele mai cerute meserii anul acesta au fost cele de:  consilier client retail, inspector asigurări, specialist în domeniul resurselor umane, asistent manager, medic, avocat .

Companiile şi instituţiile participante din Botoşani, anul acesta, sunt:

Banca Comercială Română, Elsaco Electronic, Groupama Asigurări, Lbd Pro Asigurări, SC „Emanuel” Com, Raiffeisen Bank, SC „Finance Consulting” SRL, CMI Doctor Aniculăesei Augustina.

 

Coordonatori: prof. Carmen-Afrodita Giocaş, prof. Mihaiela Tunea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s