Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Programul ”Școala altfel” (2-6 apr. 2012) în CN ”AT Laurian”


Programul ”Școala Altfel” în CN ”A.T. Laurian”

 

Luni, 2 aprilie Marți, 3 apr. Miercuri, 4 apr. Joi, 5 apr. Vineri, 6 apr.
Activități diverseConsiliul Elevilor: Într-ADEVAR avem un viitor!Elevii vor face exerciții de imaginație ”în pâlnie”, pe tema : ”Director în Laurian ” (coordonator educativ, președintele CE, participă elevi selectați) Activități diverseDeplasare cu tema: ”Arhitectura Centrului vechi al orașului” (prof. de biologie, prof desen, prof. muzică) Ziua artelor:Toți elevii și profesorii care nu participă la  excursii merg la 2 spectacole la Teatrul ”M. Eminescu”, Botoșani, spectacole puse în scenă special pentru liceu (coord. educativ, diriginții);Colocvii pe tema spectacolului vizionat în spații nonconvenționale (livada liceului, parcul Eminescu etc); Activități diverseCompetiții sportive pe terenul de sport: meciuri de fotbal interclase, meciuri de baschet, handbal, volei, tenis de câmp, batminton, tenis de masă și sah în sala de sport, în sala de gimnastica se va desfășura ,,lecția de autoapărare”;  la sala polivalentă ,,Elisabeta Lipa” va avea loc competiția ,,Cupa Liceelor” la volei mixt, trasul frânghiei, majorete (catedra de ed. fizică și sport) Ziua ”Let s do it!”Curățenie în clase, colectare de maculatură, curățenie în jurul liceului;(diriginții)
”Cafeneaua înțeleaptă” –interferențe deontologice (catedra de șt. sociale) Italia prin imagini -filme documentare despre istorie si civilizatie (catedra de istorie) ”Un condei numit fair play” – concurs național.(catedra de ed. fizică și sport, catedra de româna); Promoavare a tehnicilor de autoapărare prin arte marțiale: AIKIDOJO (catedra de informatica)”Sănătos/bolnav” – (catedra de germană) CAMPANIA “LITTER LESS – MAI CURAT”- un marș in aer liber pentru sensibilizarea comunitatii locale cu privire la situatia gunoiului menajer / deseurilor  (realizarea de afise/flyere cu mesaje clare pt. reducerea    gunoiului/deșeurilor, redactarea unei petiții pe care participanții la campanie o vor semna și o vor înmâna primarului  sau reprezentanților Agentiei de Protectie a Mediului; (catedra de ed. fizică și sport)
Invitați de la Crucea Roșie prezintă tehnici de prim ajutor(4 ore, prin rotație, cu toți elevii care nu sunt prinși în excursii); Cinemateca (arta filmului ) – vizionări (catedra de lb. româna) Simpozion interdisciplinar : ”Disciplinele socio-umane și religia colaborează în educația morală a elevilor” (prof. șt. sociale, religie, psihologie) Ziua cercetășiei (clasele de gimnaziu); curs de inițiere. (catedra de istorie) Întâlnire cu reprezentant AJOFM (catedra de informatică) clasele de mate-info;
Întâlnire la Mediateca(catedra de fizică, catedra de franceză, catedra de engleză);Dezbatere; Workshop: Server-side scripting in PHP6;Siguramța pe internet;  (catedra de informatica) ”Iubesc și cânt”: concurs de interpretare (catedra de arte) Simpozion interdisciplinar (șt. sociale, religie, stiințe reale) profesorii catedrelor respective;
Activități în lb. franceză – vizionări de filme, excursii virtuale în țări francofone, karaoke (catedra de lb. franceză) Concurs de cultură generală organizat de elevi (catedra de informatica) Italia prin imagini -filme documentare despre istorie si civilizatie (catedra de istorie) Noțiuni de educație sexuală  Catedrele de bilogie , ed. fizică și sport
Să corespondăm în lb. germană (catedra de germană);”Scrisoarea – lucru veșnic” (catedra de romana) Întâlnire cu oameni de succes (catedra de informatica) Activități sportive diverse, organizate de CE: finala campionatului de fotbal, meciuri intre elevi si profesori la fotbal, baschet si tenis, dar si exercitii de aerobic;(catedra de ed. fizică și sport)
Concurs de puzzle (prof. desen) Expoziție de artă culinară ”Vegeta”(prof. de geografie, prof. de matematică); Fun debate organizat de CE:”Școala Altfel”- Progres sau regres educațional?(coordonator educativ)
Itinerar spiritual (vizita la manastiri) – prof. religie Excursie tematică la Palatul Culturii , Iași și la Muzeul Universității ”Al. I. Cuza” (catedra de fizică)”Învăţăm să corespondăm în lb. germană” (catedra de germana) Educația pentru sănătate și stil de viață sănătos-se vor organiza   dezbateri,  mese rotunde cu tema:1.  ”Să ne hrănim inteligent”;2.  ,, Ce alimente imi hrănesc inteligența?3.   Vizionarea CD-ului ”Suntem ceea ce mâncăm”-   Activități de tip ”peer education” la clasele de liceu:

Drogul – o poveste fără hapy end

Tutunul – dăunează grav sănătății

Alcoolul nu te face cool

Realizarea unor prezentări PPT, video- clipuri de prevenire a consumului de droguri, alcool, tutun;

Masă rotundă cu profesori –părinți – elevi- reprezentanți ai societății  cu tema ,,alcool, tutun, droguri”

Prezentarea piesei de teatru ,, În Alb și Negru”  cu tematica alcool, tutun, droguri;

(catedrele de biologie, ed.fizică și sport, informatică, științe sociale, psihologul liceului, diriginții)

Excursie tematică la Durău (catedra de engleză) Formare Consiliul Elevilor (participă elevi din liceu și reprezentanți ai CE –coordonator educativ)
Excursie tematică Vatra Dornei-Borșa : ”Arealul minier”(prof. de st. sociale, alți profesori) 2 zile; Concurs: ”Descoperă Europa în 60 de întrebări”; Vizionări documentare geografice (clasele de gimnaziu, catedra de geografie)
Vizionare film și dezbatere (prof. de franceza si engleza) Concurs de prăjituri cu participarea cofetăriei ”Delicia” (catedra de ed. fizică și sport)
Excursie documentare Vlăsinești (catedra de matematică) Incursiune în lumea artelor (catedra de isorie și de religie)
Excursie tematică Sibiu-Sighișoara : ”Itinerarii artistice și religioase”(catedra de istorie, catedra de fizică, catedra de română, caterda de religie, catedra de desen) -3 zile Pașaport pentru succes” – mini program de autocunoaștere și dezvoltare personală (catedra de șt. sociale , psihologul școlii)
Experimente diverse (catedra de fizică) Literatura și celelalte arte (catedra de romana , catedra de muzică)
Concurs gastronomic (prof. De matematică) ”Drumul apei”-Deplasare la stația de apa potabilă (prof. de chimie)
Deplasare tematică prin oraș: Botoșaniul de altadata (prof. romana) Audiții de muzică austriacă (catedra de lb. straine)
Excursie tematică Sihastria Vorona (prof. de religie, prof. de informatică)-1zi ”Le parfum”- cercetare documentară (prof. de franceză)
Excursie tematică la Durău – Concurs de fotografie în natură (catedra de engleza  si geografie) 2 zile Eminescu în limba engleză: vizită de studiu la Ipotești (catedra de engleză)
Sesiune de referate (catedra de romana) ”Studenții de mâine”- excursie la Universitatea ”AL. I. Cuza”, Iași(prof. matematică)
Poluarea fonică –dezbatere la o clasa de gimnaziu (prof. de muzică) Activități de voluntariat (catedra de biologie, catedra de romana)
Workshop: Noi tendinte in proiectarea paginilor web: HTML5, CSS3, Javascript si Jquery ;Editare de imagini; (catdra de informatica) Excursie tematică la Sibiu cu profesori și elevii mai multor clase, ”Muzeele Sibiului”                   (5 profesori, 3 autocare) -3 zile;
,,Excelență în practicarea bunelor maniere în școală”1. ”Bunele maniere se invata”2.   Din codul bunelormaniere;,, Să ne pregătim de Paște”- activități de voluntariat și caritate (catedra de ed. fizica si sport, catdra de șt. sociale, catedra de fizică) Vizită tematică la facultatea de Jurnalism și Comunicare, Iași (prof. de șt. sociale)
Concurs de poezie și proză; Debate (catedra de română și catedra de ed. fizică și sport); Excursie tematica Cheile Bicazului-Lacul Rosu
”Matematica altfel” – jocuri matematice (catedra de matematică)
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s