Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Activități ale reprezentanților Consiliului Elevilor

 Întâlnire de lucru dintre reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor și reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

Vineri,  3 februarie 2012, membrii Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor au participat la întâlnirea de la București cu reprezenanții Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Reprezentanţii elevilor au prezentat strategia de dezvoltare organizaţională a Consiliului Naţional al Elevilor şi au explicat principalele fundamente pe care este construită strategia, precum şi elementele de noutate pe care aceasta le implică, astfel încât domeniul activităţilor extraşcolare, dar şi domeniul consultativ şi reprezentati să devină atractiv pentru tineri. Secretarul de Stat pentru Învăţământul Preuniversitar, Oana Badea, alături de consilierul Ministrului, Romeo Moşoiu şi-au exprimat deschiderea şi interesul faţă de iniţiativele Consiliului Naţional al Elevilor.
Discuţiile dintre cei doi factori decizionali s-au concentrat în jurul programului naţional „Şcoala altfel” care urmează să se desfăşoare în perioada 2-6 aprilie. Consiliul Naţional al Elevilor va juca un rol definitoriu în organizarea şi desfăşurarea activităţilor din această săptămână, astfel încât scopul proiectului, de a implementa educaţia non-formală în cea clasică, să fie atins. Întâlnirea de lucru cu Szel Lőrincz, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret a avut ca scop continuarea parteneriatului educaţional între cele două instituţii, pentru implementarea de proiecte comune. “Consiliul Naţional al Elevilor – Factor al democratismului educaţional” este proiectul Consiliului Naţional al Elevilor pe care Autoritatea îl va sprijini în organizarea cele de-a doua ediţii.

Judetul Botosani a fost reprezentat la aceste intalniri de catre Gavril Florin Alexandru – Vicepresedinte CNE si Presedinte CJE Botosani , dar si de catre doamna Mihaela Gabriela Taranu profesor coordonator CJE Botosani. In urma consultarilor si a dezbaterilor din cadrul judetului Botosani , Gavril Florin a facut cunoscut rezultatul dezbaterilor si solicitarile elevilor , doamnei Secretar de Stat.

(Material trimis de Florin Gavril)

Consiliul Județean al Elevilor Botoșani a participat la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

În perioada 9-13 ianuarie 2012, la Târgu-Mures s-a desfășurat Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. La această întrunire au participat reprezentanții  consiliilor județene ale elevilor din toata țara si din municipiul București, câte 4 delegați pentru fiecare judet, însoțiți de profesori coordonatori.

Delegația Consiliului Județean al Elevilor Botoșani a fost formată din Gavril Florin (președinte, vicepreședinte CNE), Sandu Larisa (prim-vicepreședinte), Cercel Cristian (Avocatul elevului) si Hodoraba Bianca (director Departamentul Mobilitate, informare, formare si consiliere). Aceștia au fost însoțiți de prof. Mihaela Gabriela Țăranu (coordonator CJE Botoșani).

Scopul principal al Adunarii Generale a fost alegerea noului Birou Executiv al CNE. De aceea, marți, 10 ianuarie 2012,  Palatul Culturii din Târgu-Mureș a gazduit de la ora 10:00, deschiderea oficială a Adunarii Generale a Consiliului Național al Elevilor, eveniment care a prefațat lucrările adunarii. La deschidere au participat doamna Secretar de stat Oana Badea, consilierul domnului ministru, Romeo Mosoiu, dar si alte oficialități centrale si locale, respectiv invitați speciali.

În urma votului democratic exprimat de membrii CNE, noul președinte este Andrei-Bogdan Petre, preşedinte CJE Constanța. Secretariatul a fost preluat de Răzvan Azamfirei, preşedinte CJE Mureș – departament organizare internă şi Georgiana Epure, preşedinte CJE Sibiu – departament relaţii externe. Obiectivele Adunării Generale indeplinite in cadrul întalnirii sunt dezvoltarea strategiei Consiliului Național al Elevilor, elaborarea planului de acțiune pe anul școlar în curs, revizuirea Regulamentului de Organizare și Funcționare și elaborarea Cartei CNE. De asemenea,membrii CJE Botosani au participat activ  la cele 7 ateliere de lucru facilitate de către rețeaua naționala de formatori CNE, unde s-au abordat teme de discuţie precum, proceduri de Comunicare internă CSE – CJE – CRE – CNE, metode de  Comunicare externă, PR, media, proiecte, inițiative – propuneri și planuri de lucru pentru 2012, structuri suport CNE – formatori, seniori, profesori coordonatori  şi trainingurile CNE , ,,Adunarea Generală de la Târgu Mureş a fost un prilej minunat de a vedea cât de important este să lucrăm împreună, ca o echipă, la nivel naţional. Majoritatea celor prezenţi acolo nu mai fuseseră la o astfel de întrunire, aceasta arătându-ne cu adevărat ce înseamnă consiliul. Programul a fost impecabil realizat de către organizatori, cu sesiuni de lucru dar şi pauze în care ne-am recreat am putut socializa si facilita o mai buna comunicare. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi ne-au fost alături pe tot parcursul Adunării Generale şi nu numai, iar în ultimul rând felicitări organizatorilor pentru munca deosebită pe care au prestat-o pentru a organiza o asemenea întrunire.” a declarat Bianca Hodoroaba director al departamentului Mobilitate, informare, formare şi consiliere: Bianca Cristiana Hodoroabă

Delegatia CJE Botosani a primit si 2 premii in cadrul Galei Consiliului National al Elevilor si anume ,, Premiul de Excelenţă pentru cea mai bună activitate CJE cu impact la nivel naţional” si ,, Premiul acordat ISJ Botoşani- pentru cel mai bun partener CNE ”.

(Material trimis de Florin Gavril)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s