Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Săptămâna educației globale: “Atitudine pentru lumea noastră”


A XIII-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale, program facilitat de Centrul Nord – Sud al Consiliului Europei, s-a desfăşurat în perioada 12 – 20 noiembrie 2011, cu tema “Atitudine pentru lumea noastră”.
In perioada 14-18 noiembrie elevii clasei a- VIII-a A au pregatit si desfasurat , in cadrul acestui program proiectul “Sa vorbim cu responsabilitate despre iresponsabilitate”.Proiectul a fost conceput in parteneriat cu elevii unei clase a VIII-a de la Scoala nr.14 Botosani ,diriginte ,doamna profesoara Nadia Guluta.


Proiectul si-a propus ca scop promovarea implicarii elevilor, in actiuni prin care acestia sa devina mai constienti de responsabilitatile pe care le au si sa invete sa ia atitudine pentru lumea in care traiesc,
Elevii celor doua clase au realizat desene, postere, prezentari power point care au sintetizat situații concrete de iresponsabilitate urmate de dezbateri pentru gasirea unor solutii responsabile ,la.nivelul varstei lor,exemple de atitudini proprii fata de problemele lumii in care traim. Prin activitățile desfășurate s-a urmărit cunoașterea reciprocă și realizarea unei colabărări între elevii din cele două unități școlare.

Scop:
Pregătirea elevilor ca cetăţeni responsabili într-o lume mai bună, mai dreaptă. Acest lucru nu se poate realiza doar în orele arondate în Curriculum, ci necesită efortul tuturor factorilor educaționali.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s