Laurianul nu e un liceu, e o familie!

CONCURSUL EUROPEAN ONLINE „THAT’S EUROPE” (laurienii la Bruxelles)

(elevii de la actuala 10B)

Fundaţia « Familia şi Ocrotirea Copilului – F.O.C.» este partenerul şi organizatorul naţional al concursului „That’s eUrope” desfăşurat de « Burger Europass – Germania » în parteneriat cu reţeaua europeană « Euro-Jeunnes » – Agence Propager, France şi a reţelelor naţionale afiliate acesteia, la iniţiativa, cu sprijinul şi sub patronajul Secretariatului General al Parlamentului Europei. Proiectul se desfăşoară în paralel în toate cele 27 state membre ale Uniunii Europene şi are ca obiectiv informarea cetăţenilor în general şi adolescenţilor / tinerilor europeni în special asupra temelor centrale ale Uniunii Europene, istoriei acesteia, cetăţeniei europene, instituţii europene, funcţionarea Parlamentului European, etc. Platforma de informare o reprezintă un quizz-european, concurs online pus la dispoziţia tuturor cetăţenilor europeni la pagina de web: www.european-online-learning.eu

Concursul „That’s eUrope” este conceput după modelul unui „duel” online ce poate avea loc între două clase sau echipe de adolescenţi / tineri europeni. Acesta se adresează şcolilor publice şi private, instituţiilor unde exista copii / tineri, cluburilor de tineri, instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul informării / educării cetăţenilor, adolescenţilor, tinerilor, partenerilor sau oraşelor înfrăţite.

Pentru a se conecta la joc fiecare echipă are nevoie de o parolă, pe care o primeşte automat după înregistrare. Fiecare echipă trebuie să aibă un profesor sau un lider de grup ca persoană de contact. O persoană de contact poate programa mai multe jocuri cu aceeaşi parolă. La o dată anume, două dueluri pot avea loc simultan.  Pentru a juca acest joc avem nevoie doar de un calculator cu o conexiune bună la internet.

Fiecare echipă trebuie să răspundă la 12 întrebări despre Europa.  Pentru fiecare întrebare, există trei răspunsuri posibile. Participanţii trebuie să aleagă doar un răspuns. Subiectele sunt structurate pe mai multe teme : ​

–       ​Totul despre UE

–       Parlamentul European

–       Tinerii şi Europa

–       Anul European al Dialogului Intercultural

–       UE şi cetăţenii săi

–       Uniunea celor 27

Înainte de a participa la „that’s eUrope” fiecare echipă trebuie să se înregistreze pentru o dată anume, în sistemul de rezervare online. În ziua jocului fiecare echipă ar trebui să fie conectată la computer cu 10 minute înainte de a începe jocul, să se asigure că există conexiune la internet şi că totul este gata pentru joc. În primul rând, cele două echipe concurente se prezintă.  Apoi, concurenţii au la dispoziţie 10 minute pentru a ajunge să se cunoască unii pe alţii, într-un chat scurt, sub îndrumarea unui prezentator. Înainte de a începe să răspundă la întrebări, fiecare echipă trebuie să-şi aleagă o limbă. Selectarea unei limbii este posibilă numai o dată, înainte de meci. Toate întrebările trebuie să se răspundă în limba aleasă. Sunt disponibile următoarele limbi: bulgară, germană, engleză, franceză, maghiară, italiană, letonă, lituaniană, poloneză, română, slovacă, slovenă şi spaniolă.

Există două niveluri de dificultate. După primele şase întrebări există un semn care indică faptul că nivelul de dificultate a crescut. Cele două echipe răspund pe rând la întrebări. Fiecare echipă poate vedea modul în care adversarul lor răspunde la întrebare. Pentru fiecare răspuns corect echipa primeşte un punct. În caz de egalitate de puncte, timpul de răspuns pentru întrebare devine factor hotărâtor. Atunci când echipa B a răspuns la întrebarea a 12-a, există o ceremonie de decernare scurtă, iar echipele au posibilitatea să schimbe câteva impresii, pentru o scurtă perioadă de timp.

Dacă există o singură echipă înregistrată, programată pentru o zi anume, ea va juca împotriva unui prezentator de la Bürger Europass şi vor fi automat câştigători.  În cazul unei erori de sistem sau o defectare a conexiunii la internet, etc. echipa care este încă conectată la joc devine în mod automat învingătoare. Echipa care pierde, poate repeta jocul în altă zi.

Duelurile au avut loc începând cu data de 20.10.2010 şi au continuat până pe data de 31.08.2011

Site-ul www.european-online-learning.eu  oferă o mulţime de informaţii care pot fi utile pentru test. Din moment ce jocul „that’s eUrope” este o formă nouă şi incitantă de predare-învăţare, este un bun prilej pentru tinerii României de a dobândi cât mai multe informaţii despre Europa.

Reprezentantul în România al Bürger Europas e.V., dl. profesor Gert Richter a afirmat că echipele liceelor din Botoşani s-au descurcat foarte bine la ediţia din acest an. Elevii vor pleca într-o vizită de documentare la Bruxelles, cu autocarul, la sediul Parlamentului European. Această oportunitate este oferită de către doamna europarlamentar Renate Weber, în cadrul unei uzanţe UE, anume aceea că fiecare europarlamentar are dreptul, anual, să ofere această posibilitate unui număr de 100 de cetăţeni din ţara sa.

Programul vizitei este următorul:

CABINET RENATE WEBER

PARLAMENTUL EUROPEAN

VIZITA BRUXELLES

Grup tineri Botoşani

25 noiembrie – 1 decembrie 2011

INFORMAŢII ŞI PROGRAM

INFORMAŢII GENERALE

Deplasarea la Bruxelles va avea loc între 26 -30 noiembrie 2011.

CAZARE

1. St Polten (26 noiembrie)

Austria Trend Hotel Metropol 4*

2. Bruxelles (27-29 noiembrie)

Hotel Ibis Saint Catherine 3*

3. Viena (29 noiembrie)

Hotel Mozart 3*

PROGRAM ŞI INFORMAŢII GENERALE

Programul de vizită a fost elaborat de Cabinetul doamnei Renate Weber în colaborare cu Agenţia Millenium Tours.  Printre activităţile la care vor participa elevii menţionăm vizita la Parlamentul European unde elevii vor purta discuţii privind activităţile Parlamentului European.

Material comunicat de prof. Magda Bucataru

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s