Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Participare mobilități Comenius: prof. Ionela Iacob

 Profesor participant: Iacob Ionela Florentina

Denumirea stagiului:

Focus on Scotland: 2 week course for

 European teachers of English

at secondary level

(14 aug. 2011 – 26 aug. 2011)

Programul:  PROGRAMUL DE ÎNVĂŢARE PE TOT PARCURSUL VIEŢII

Sub-programul:  COMENIUS

Tipul acţiunii: FORMARE CONTINUĂ

Acţiunea: COMENIUS – FORMARE CONTINUĂ PENTRU PROFESORI ŞI FACTORI IMPLICAŢI ÎN EDUCAŢIE

 Apelul – 2011

 Tipul activităţii de formare: CURS DE FORMARE STRUCTURAT

Aria tematică a activităţii de formare:  Formare continuă generală

Instituţia organizatoare: International Study Programmes, Marea Britanie

Programul de formare „Focus on Scotland: 2 week course for European teachers of English at secondary level” a avut o durată de 53 de ore din care 24 de ore de ateliere de lucru, 8 ore de curs (prezentarea sistemului de invatamant din Scotia si un curs de literatura scotiana), 14  ore de vizitare a doua scoli si 7 ore de vizitare a principalelor obiective turistice din capitala Scotiei, Edinburgh.

Atelierele de lucru  au constat din demonstrarea si exemplificarea interactiva a celor mai noi idei de predare a limbii engleze ca limba straina si a unor materiale motivante de utilizat in clasa. De asemenea, in timpul acestor activitati, profesorii participanti au avut posibilitatea de a cunoaste cele mai noi tendinte in dezvoltarea limbii engleze si de a-si imbogati experienta lingvistica.

– Cursurile interactive au vizat pe de o parte influenta poetului scotian Robert Burns asupra literaturii engleze si scotiene contemporane, iar pe de alta parte i-a familiarizat pe profesorii participanti cu sistemul de invatamant din Scotia, diferit de cel din Anglia.  

• Vizitele la cele doua licee – KIRKALDY HIGH SCHOOL si WOODMILL HIGH SCHOOL au oferit participantilor ocazia de a vedea cum functioneaza un sistem de invatamant in plina reformare si de a schimba informatii cu profesori si elevi de la aceste licee. De asemenea, a existat o excursie de o zi la Edinburgh, unde s-au vizitat principalele obiective turistice din capitala Scotiei, pentru ilustrarea obiceiurilor, traditiilor si istoriei acestei parti importante din UK.

Activitatea de formare  „Focus on Scotland: 2 week course for European teachers of English at secondary level”  s-a desfăşurat prin implicarea profesionistă  a formatorilor Chris Croft, Peter Stewart, Colin Stuart si Sheena Archibald.

Fiecare formator a dovedit o planificare riguroasă a modulului predat, canalizând formarea într-un mod foarte plăcut,  respectând în detaliu descrierea publicată a cursului.

Toţi cei implicaţi în activitatea de formare au abordat tematica într-un stil propriu, adecvat subiectului tratat, antrenând participanţii la discuţii libere, asigurând o interactivitate permanentă.

Au fost oferite mape, pliante, fişe de lucru, de o calitate excelentă. Organizarea impecabilă a generat un cadru deosebit de plăcut şi util pentru  lucrul alături de  colegi din alte 7 ţări, cu care am putut face schimb de idei, am cunoscut alte metode de predare, curriculumul, standardele, politicile educaţionale din alte ţări, pentru a putea face comparaţii şi schimburi de bune practici.

Activitatea la care am participat a răspuns întocmai aşteptărilor şi nevoilor mele de formare, pentru că am învăţat noi metode şi tehnici de predare şi evaluare.

Cursul „Focus on Scotland: 2 week course for European teachers of English at secondary level” a aprofundat didactica şi metodologia predării limbii engleze ca limba straina utilizand idei, metode si materiale care duc la cresterea motivatiei elevilor, la dezvoltarea creativitatii lor, a fluentei si la familiarizarea cu contextul cultural al limbii engleze.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s