Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Protestul s-a întrerupt, nedumeririle rămân


De ieri, 30 martie, 2011, protestul profesorilor din Laurian (alături de al celorlalte licee și școli generale), început acum două săptămâni și jumătate, pentru neplata salariilor, s-a întrerupt. În mare parte, presa a informat corect protestul nostru.

Desigur, au existat intoxicări. Minți răuvoitoare și pricepute în a manipula au încercat să acrediteze ideea că profesorii au salarii mari (au fost date în presă câteva salarii în formă brută, a unor directori sau a unor profesori care fac o normă si jumătate, plus foarte mulți ani vechime, de parcă acestea ar fi salariile majoritare în învățământ! ), fără să se arate salariul net, care, după toate dările la stat, rămâne cât se poate de mic.

Apoi, au venit tot felul de oameni care nu mai pot de grija profesorilor și-i socotesc la meditații, uitând, desigur, că doar 2-3 discipline mai sunt căutate pentru meditații și că, oricum, prețul unei ore de meditație e mediocru, față de răbdarea pe care trebuie să o aibe profesorul cu elevii cu tot mai mulți bani și cu tot mai puțină minte.

Apoi au venit , desigur, politicienii să-și dea cu părearea și ei. Cocoțați pe crengile puterii, au uitat că au părinți profesori, că și ei au dus-o greu. Șpaga și traficul de înfluență le ia unora mințile, îi fac să uite că o plată va fi și pentru ei cândva…

Apoi, cum altfel, a fost o imensaă desolidarizare, că așa e la noi, la români. Să crape mereu capra vecinului și noi să stăm cu coatele pe gard, ca să-i comentăm agonia! Colegi din Botoșani, chiar din școlile unde majoritatea era în grevă și se umilea în fața potentaților zilei, colegi din alte orașe au preferat să stea la televizor sau să citească despre grevă din presă.

Evident, geniala găselniță a celor care ne conduc a fost să scoată banii din buzunarul drept și să-i treacă în cel stâng, luând din trimestrul următor banii alocați pentru vară. Asta face să nu fie bani de salarii decât doar pentru martie, care, oricum, e cu grevă, deci se vor plăti jumătate de salarii! și aprilie. Apoi…vom mai vedea. Adică, din moment ce nu se dorește învățământ în România, e corect să închidem școlile și să plecăm cu toții acasă!
PS Aflăm, din presă, că ministrul Funeriu caută soluții ca să se abroge (?) legea, pe care tot ei au aprobat-o, în virtutea căreia profesorii din Botoșani și Suceava au câștigat în instanță mărirea de salariu cu 33%. Probabil că vor găsi teoreticienii de la București o modalitate de a ne reduce la tăcere. Bani sunt destui, dar nu pentru învățământ, ci pentru campanii electorale, asta e sigur!

prof. Elena Agachi

Reclame

8 responses

 1. iAerys*

  Pentru elevi e un lucru bun ca s-a sistat greva.Totusi o intrebare destul de simpla? Situatia s-a remediat?
  Permiteti sa spun ca NU? De ce? Pentru ca guvernantii cei sus pusi de unchi,bunici,tati,mame si alte rude uita de unde au pornit, adica de pe bancile unei scoli.Uita cate au invatat de la profesori , uita ca fara profesori ei nici nu ar sti sa silabiseasca si ar fi agramati.Ar trebuii adusi cu picioarele pe pamant. De cine? In momentul de fata Dumnezeu stie…cine ar putea scapa Romania de acesti vampiri insetati de sangele puterii.

  Martie 31, 2011 la 19:19

 2. (prof. dr.Elena Agachi)

  Asta, cu vampirii, suna ca pe forum! Ori noi nu vrem sa fim asimilati cu aia care nu au treaba la birou si scriu pe forum, nu???

  Martie 31, 2011 la 20:56

  • liliana

   Deja s-a gasit solutia pentru uniformizare.E ultimul salariu luat normal.Lupta noastra a fost in zadar.Pacat.

   Martie 31, 2011 la 21:29

 3. Student

  Intrebarea acum e de ce s’au luat banii alocati pentru vara doar profesorilor?Politicienii si cei din justitie muncesc in timpul verii?!

  Aprilie 1, 2011 la 20:01

 4. (prof. dr.Elena Agachi)

  Liliana, ne asteptam la asta, nu? Eu cred ca a avut sens protestul nostru! Am demonstrat ca si noi putem fi, cat de cat, uniti! Apoi, am trezit profesorii din tzara, care, acum au enorm de multe procese pe rol si le vor castiga!
  Ar ramane CEDO, ceea ce nu e chiar rau!
  Sa nu ne pierdem sperantza!

  Aprilie 2, 2011 la 14:14

 5. (prof. dr.Elena Agachi)

  Student, intrebarile astea sunt mereu retorice!

  Aprilie 2, 2011 la 14:16

 6. Pingback: Articolul saptamanii: 27-02 Martie/Aprilie 2011 | 4Botosani.ro

 7. Unele concluzii despre toata aceasta „intamplare” se vor trage in curand, altele mai tarziu.

  Aprilie 7, 2011 la 07:46

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s