Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Profesorii din Laurian protesteaza: ziua a 5 a (18 .03.2011)

Alături de colegii noștri din celelalte licee, în a 5 a zi de grevă. Nu dorim o dezbinare a sindicatelor, așa cum s-a speculat, dorim ca sindicatele să ne reprezinte și când avem probleme, nu numai când vine ordin de sus! A fost, la mitingul de ieri, DIN PĂCATE, cu totul deplasată ieșirea liderului de sindicat din preuniversitar, aici înregistrare.
Noi nu dorim să fim manipulați nici de sindicate nici de partide. Protestul nostru a fost unul tăcut, dar ferm, așa cum trebuie să fie un protest al intelectualilor, deși în țara aceasta intelectualii sunt bătaia de joc a tuturor.
Voi posta aici, atât cât voi avea timp și voi găsi în presă, intervențiile noastre din această săptămână. Vreau să remarc că, cu puține excepții (Monitorul de Botoșani) presa avut o atitudine corectă față de protestul nostru și le mulțumesc că au tremurat, zi de zi, alături de noi!
PS Vreau să atenționez că salariile noastre nu sunt cele publicate in presă. Sunt mult mai mici. După ce toate dările către stat se duc, fireșete, la stat, mie, cu 20 de ani vechime si doctorat, îmi rămân 2.200 lei aprox. Ceea ce e departe de ce apare in presă.
Banul botoșanean: intervenția mea de ieri, de la miting (le mulțumesc colegilor pentru susținere!!)

(Dedic această înregistrare „părintelui” obsedat de acest blog care nu pierde o nicio ocazie să ne trimită comentarii injurioase! Ai aici, dragă părinte, un model de „lașitate”, așa cum spui! Și cu asta am terminat și nu voi mai răspunde niciodată vreunui comentariu de mahala!)

Aveți lista celor care participă la grevă: AICI.
Vezi Botșani News, APELUL NOSTRU, aici; atitudini ale colegilor noștri, AICI, AICI; citește și ADEVARUL DE SEARA, AICI, AICI. Excelent profesionalism la redactorii „Adevărului de Seară”!
Citește și Evenimentul de Botoșani, AICI; referințe și în Actualitatea botoșăneană, AICI.

Reclame

One response

  1. dumitruagachi

    Un articol lămuritor, în sensul că problema care a generat o săptămînă de proteste nu era nicidecum relaţia sindicalişti-lideri (o chestiune intrenă şi marginală), probabil că mulţi protestatari nici nu sunt membri de sindicat. Problemele cu adevărat importante ţin de nerespectarea drepturilor unor angajaţi ai statului, de nerespectarea de către stat a contractelor de muncă deşi le-a semnat, problemele ţin de relaţiile cetăţean-administraţie în extenso şi profesor-inspectorat/guvern în concret. În plus, din conexiunile de presă se poate lămuri despre ce e vorba oricine are un pic de minte, nu e rău intenţionat sau nu e dus la altitudine cu dirijabilul politic. Obiective, chiar solidare prin ton cu voi, fără a depăşi echidistanţa de presă sunt articolele din Adevărul (sunt chiar bine scrise).

    Martie 19, 2011 la 17:13

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s