Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Concursul „Gânduri în pustiu” (ediţia I)

Joining the long series of contests being organized in our school, “Thoughts in a Wasteland” focused on Tudor Arghezi’s psalms, featuring two sections: recitation and student creation. Senior students participated and the jury included prof. dr. Dragos Cristea and prof. dr. Elena Agachi.

Concursuri de tot felul se perindă, cu „voie” de la stăpânire. Cu antidrog, cu violenţa în şcoli, cu una cu cealaltă, în funcţie de „punctele tari” ale momentului. Parcă am fi la TV, dacă azi se întâmplă vreo trăznaie, musai cineva ia o iniţiativă tovărăşească şi mai face vreun „proiect”, eventual recompensabil cu multe puncte la dosar, ori propune vreun articol ce devine regulă.  Nici nu se termină bine un concurs, că altul se iveşte şi bieţii elevi nu mai ştiu bine ce să priceapă: e mai important să citească, să lucreze la disciplinele lor sau să participe de zor la nenumăratele tentaţii extraşcolare? Acum, eu cred că s-a cam întrecut măsura, tocmai de aceea am acordat mai mult timp lecturii şi exegezei, mai ales că acum studiem la clasele terminale, marii poeţi români.

(Ioana Bălu, Daniel Tremură, Sandrina Todosi, 12 G)

După ce, la „Zilele liceului”, am iniţiat un recital „Bacovia” (completat cu câteva lecturi din exegeză), astăzi am continuat cu un concurs pe tema psalmilor arghezieni. Concursul se numeste „Gânduri în pustiu” şi a avut 2 secţiuni: 1) Selecţie şi lectură din psalmii arghezieni, făcută de elevi, completată cu câteva fragmente de critică literară şi 2) creaţie (psalmi creaţi de elevi). Prof. dr. Dragoş Cristea m-a ajutat la jurizare. Participanţi au fost, cu multă inspiraţie, elevi ai claselor a 12 a D, E, G.  I-au asistat colegii lor mai mici de clasa a 9 a F.

(Cezara Abăcioaiei, 12D)

A fost o dupăamiază plăcută, relaxantă, elevii au imaginat câteva scenarii de prezentare. Nu s-a plictisit nimeni. Premiul I, o grupă a elevilor din clasa a 12 G. Premii speciale au luat restul participanţilor. Îi felicit!

Coordonator: prof.dr. Elena Agachi

(Roxana Nechifor, Monica Apetrei, Gabrieal Colbea, 12G)

(Diana Mocanu, 12G)

(Georgiana Pohoaţă, Mădălina Tatarciuc, Elena Gheorghiu, Cristina Voroneanu, 12E)

Au mai participat: Marian Cristofovici (12D), Alexandra Lucaci(12G).

Reclame

2 responses

  1. dumitruagachi

    Să înţelegi din vreme şi devreme ce înseamnă pustiul gîndirii şi gîndurile în pustiu, cît e de frumos…

    Decembrie 6, 2010 la 22:33

  2. (prof. dr.Elena Agachi)

    Pustiul gandirii..la guvernanti!!

    Decembrie 7, 2010 la 17:37

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s