Laurianul nu e un liceu, e o familie!

Testul Cambridge se dă acasă, în Laurian! (prof.dr. Ovidiu Aniculaese)

Când, cu ani în urmă, am luat iniţiativa organizării testelor Cambridge la Botoşani, mulţi au fost sceptici. „Botoşaniul nu se compară cu Suceava”, spuneau ei. Profitând de apariţia condiţiilor tehnice pentru susţinerea probelor scrise pe calculator, prin legătura directă cu serverul Universităţii Cambridge, Laurianul este acum, împreună cu Liceul Mircea cel Bătrân din Constanţa prima şcoală din ţară, care reuşeşte susţinerea testului CAE în acest fel.

Existenţa unor calculatoare de rezervă, a unui software pregătit pentru situaţii neplăcute, limpezimea tutorialelor care preced fiecare parte a testului, posibilitatea ajustării volumului în căşti pe tot parcursul testului, numărarea automată a cuvintelor scrise la proba de redactare, posibilitatea alegerii partenerului la interviu (pentru care sunt trimişi examinatori în liceul nostru)  şi, în fine, eliminarea costurilor aferente unei călătorii la Iaşi sunt tot atâtea argumente în favoarea susţinerii testului aici, acasă.

Prima sesiune de examinare a fost pe 15 şi 16 iulie iar următoarea va avea probele scrise pe 25 septembrie, cu înscrieri până pe 1 septembrie la prof. Ovidiu Aniculăese (teacherovi@yahoo.com).

Reclame

One response

  1. Inca o ocazie in care se demonstreaza ca Laurianul este cel mai tare liceu din oras, mult peste Cosbuc, pardon Arghezi, pardon Eminescu sau cum Dumnezeu ii mai zice liceului al’lalt cu pretentii.

    August 21, 2010 la 08:27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s