Laurianul nu e un liceu, e o familie!

CDI (Centrul de Documentare și Informare) C.N. ”A.T. Laurian”, Botoșani (The Information and Research Centre of C. N. A.T. Laurian)

Centrul de Documentare si Informare

Colegiul National “A.T. Laurian “ Botosani

“The Information and Research Centre of C. N. A.T. Laurian”

This centre has evolved from a regular school library to a place for training, information, experimenting new teaching resources a.s.o. It is structured into specific areas for reception, group and individual activities, multi-media, information as well as counseling.

The centre owns 29,546 titles, multi-media equipment (DVD-player, TV set, laptop and OHP, flipchart) as well as three computers connected to the internet. Opening hours are from Monday to Friday, 8 a.m. to 4 p.m. (in English by prof.dr. Ovidiu Aniculaese)

Centrul de Documentare si Informare al Colegiului National “A.T.Laurian” s-a infiintat in septembrie 2008.

Centrul de Documentare şi Informare (C.D.I.) este un centru de resurse pluridisciplinare, care oferă elevilor, cadrelor didactice şi comunităţii locale un spaţiu de formare, comunicare şi informare, un laborator de experimentare a noilor tehnologii educaţionale, un loc de cultură, deschidere, întâlnire şi integrare.

Prin activităţile desfăşurate în cadrul CDI se urmăreşte centrarea atenţiei asupra priorităţilor definite în proiectul şcolii, realizarea lor în colaborare cu toţi partenerii implicaţi în activitatea şcolară şi extraşcolară, precum şi adaptarea politicii educaţionale naţionale la nevoile şi specificul şcolii şi publicului căruia i se adresează.

Centrul de documentare şi informare are următoarele funcţii:

  • funcţia de primire,
  • funcţia de informare generală,
  • funcţia pedagogică,
  • funcţia de orientare şcolară şi profesională,
  • funcţia de comunicare cu exteriorul,
  • funcţia tehnică şi
  • funcţia recreativă.

Acest Centru de Documentare si Informare functioneaza dupa schema clasica  a oricarui CDI,prin structurarea in spatiile specifice (de primire,activitati de grup,individuale,multi-media,pentru informare,lectura de placere,afisaj,documentarist,consiliere si orientare scolara).

CDI-ul functioneaza momentan in sala fostei biblioteci(urmand sa ne mutam intr-un spatiu special amenajat) si este dotat cu mese,50 de scaune,rafturi pentru carti,dulapuri pentru materiale,copiator,imprimanta multifunctionala,mijloace audio-video(TV,laptop,videoproiector,DVD-player),flipchart.Spatiul pentru informare este dotat cu trei calculatoare conectate la internet.

De la deschiderea CDI-ului si pana in prezent majoritatea elevilor si cadrelor didactice s-au inregistrat ca utilizatori ai spatiilor CDI,prezenti prin intermediul activitatilor individuale sau de grup,cititori (imprumut acasa sau la sala),lucru care demonstreaza faptul ca deschiderea Centrului de Documentare si Informare a reprezentat o oportunitate in promovarea lecturii si a derularii unor activitati specifice.

In prezent CDI-ul gestioneaza un numar de 29.546 volume,depozitate atat pe rafturile din incinta cat si in depozitul de carte.Rafturile CDI-ului respecta logica  asezarii volumelor dupa regula margaretei documentaristului,astfel elevii putandu-se orienta singuri in privinta domeniilor cautate(Generalitati,Religie.Mitologie,Stiinte sociale,Limba.Lingvistica,Stiinte aplicate,Stiinte naturale,Arta.Sport.Distractii,Literatura,Geografie.Istorie).

In CDI se desfasoara diverse activitati scolare si extrascolare,conform planului de activitati elaborat la inceputul anului scolar si a programei scolare(prezentari de proiecte la diferite discipline,lansari de carte,recenzii,club de lectura,prezentari de filme si materiale documentare,pregatiri pentru olimpiade scolare,club de dezbateri,expozitii de carte etc.).

Programul CDI este de luni pana vineri,intre orele 8 si 16.

Documentarist, Mihaela Mirea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s