Laurianul nu e un liceu, e o familie!

EURO – BOTOŞANI nr 1

euro bt titlu

Publicaţia „Euro – Botoşani” este produsul final al cursului de jurnalism care se desfăşoară în Colegiul nostru, curs iniţiat de publicistul Radu Căjvăneanu şi de colegul nostru, prof. Ştefan Başno. Participanţii la cursul care a durat un an de zile au pregătit câte ceva şi aşa s-a născut această publicaţie interesantă şi vioaie.

eurobt mijl;oc

Publicaţia este editată de Centrul Europe Direct Botoşani, al cărui responsabil este dl. Radu Căjvăneanu.

Elevii au adus, ca produse finale următoarele titluri:

„Laurianul – liceu european”, interviu de Andra Agachi cu prof. Ioan Onofrei, directorul liceului;Semnificaţia alegerilor de pe 7 iunie„, sondaj de opinie la C.N. „M. Eminescu”, Botoşani;  „Young Leaders – Future Politicians”, interviu de Alexandra Gavrilă cu Aida Aroşoaie, membru al Parlamentului European al Tinerilor.  „Suntem, în primul rând români şi mai apoi europeni” interviu cu Huzum Mădălina Ştefana, membru al Parlamentului European al Tinerilor; „5 lucruri importante realizate de Parlamentul European în perioada 2004 – 2009”; „Cu capul pe umeri: ne-am europenizat sau nu?”, articol de Lungu Simona Claudia; „Ora Pământului la Botoşani”, de Iancu Mădălina;  date despre Centrul Europe Direct Botoşani, furnizate de dl. Radu Căjvăneanu;  sondaj despre Criza economică de Buceceanu Talida; un manifest „Angajament faţă de planeta pe care locuim„, lansat la 22 aprilie 2009, de Ziua Pământului de către „Generaţia Verde”; un articol despre criză: „Ne-am tâmpit de tot cu criza asta” de Borş Raluca; un articol despre „Controversata ENTROPA” , cu imagini elocvente;

entropa

Cronică de spectacol şi interviu de Ziua Internaţională a rromilor sărbătorită la C.N. „A.T. Laurian” de Motriuc Andreea.

Publicaţia mai cuprinde un interviu al Cezarei Abăcioaiei cu Borş Raluca Florina, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor;  ea crede că „elevii din ziua de azi se bucură de o prea mare libertate”; un interviu al elevei Anca Preda cu judecătoarea Rodica Dascălu: „Despre decredibilizarea justiţiei” şi se încheie cu o pledoarie pentru a merge la vot.

Publicaţia este bine scrisă, are prea multe interviuri totuşi, prea puţine opinii ale tinerilor ziarişti, dar orice început e greu şi acesta a pornit cu bine! Felicitări organizatorilor!

Postat de prof. Elena Agachi

Anunțuri

One response

  1. Pingback: Nou, prin Laurian « Elenaagachi’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s